Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Te koop twee-onder-een-kap Oostvaardersdiep 14 Almere naast De Blocq van Kuffeler

Oostvaardersdiep 14

1309 AA Almere
€ 450.000,- k.k.
Verkocht

Omschrijving

Wonen met geweldig uitzicht over de jachthaven en het Markermeer in de allereerste woonwijk van Almere, op historische grond naast het gemaal De Blocq van Kuffeler.

Zo’n unieke woonplek als dit, kom

...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Woonhuis Bouwjaar 1996 Woonoppervlakte 127 m² Aantal kamers 4
Lees meer

Omschrijving

English translation below

Wonen met geweldig uitzicht over de jachthaven en het Markermeer in de allereerste woonwijk van Almere, op historische grond naast het gemaal De Blocq van Kuffeler.

Zo’n unieke woonplek als dit, kom je echt nergens tegen. Het kleinschalige project van zestien woningen is gebouwd onder architectuur van Edward van der Drift. Heel bijzonder is dat alle woningen een atoomkelder hebben. In de atoomkelder zijn zelfs nog de originele slaapbedden (6 stuks) aanwezig. 


Deze woningen zijn in 1996 opgeleverd ter vervanging van de voormalige dienstwoningen. De toenmalige bewoners van de oude woningen, kregen de mogelijkheid om een woning te kopen die met hun inspraak onder architectuur gebouwd zou worden. Deze woningen zijn op de plek van de oude woningen op de bestaande kelders gebouwd. 

Vanuit de achtertuin kijk je uit op het Markermeer en de jachthaven beheerd door WSV De Blocq van Kuffeler; dit is een actieve vereniging van zeilers. De vereniging beheert de jachthaven De Blocq van Kuffeler, met 183 ligplaatsen en passantenplaatsen, op deze plek aan het Markermeer (Zuidelijk IJsselmeer).  

Indeling

Entree hal met toegang tot de woonkamer, een ruime kamer die als slaapkamer of kantoor kan worden ingezet,  het toilet, een badkamer en de trap naar boven.  In de hal is bovendien de meterkast en een kast met HR CV-ketel.
Vanuit de ruime woonkamer met openslaande deuren naar de achtertuin, is ook de open keuken bereikbaar. Naast de keuken is een hele ruime trapkast aanwezig. Achter de keuken loopt een bijkeuken die eindigt in de berging. De berging geeft toegang tot de achtertuin en de trap naar de atoomkelder. 

Op de verdieping kom je via de overloop in een ruimte van enig formaat met veel lichtinval en een hoge nok. Hier is nu één slaapkamer gemaakt, waar voorheen twee slaapkamers waren. Deze zijn gemakkelijk weer te creëren door een wand terug te plaatsen. Vanuit de slaapkamer stap je het dakterras op met uitzicht over het Markermeer. 

Wonen

De woonkamer is verrassend ruim en kijkt prachtig op het groen aan de voorzijde en over de eigen achtertuin en de jachthaven aan de andere zijde. Zowel de woonkamer als de keuken zijn voorzien van vloerverwarming. Vanuit de woonkamer kom je in de half open keuken. 

Koken

De keuken ziet er nog prima uit, al is deze 22 jaar oud. De keuken heeft een keramische kookplaat met oven en wasemkap. Achter de keuken is de bijkeuken, waar de afwasmachine en koel/vriescombinatie zijn opgesteld. Het is eventueel mogelijk deze ruimte bij de keuken te trekken. De keuken heeft toegang tot de achtertuin en een enorme trapkast is in gebruik als voorraadkast.

Slapen en baden

Op de begane grond zijn de eerste slaapkamer en de badkamer gelegen. De badkamer is ruim en voorzien van vloerverwarming, douchehoek en een wastafel met spiegels en veel kastruimte.
Op de verdieping is de tweede slaapkamer gelegen Dit is een grote ruimte met hoog schuin plafond en veel glas, die vrijwel de hele verdieping beslaat. Er is een wastafel in de slaapkamer aanwezig en een aansluiting voor een tweede toilet, wat het ook gemakkelijk maakt om hier een tweede badkamer te maken. Van origine waren hier twee slaapkamers, dit is ook eenvoudig te herstellen. Leuk detail is de toegang tot het dakterras vanuit de slaapkamer. Hier is het ‘s avonds nog heerlijk toeven met je favoriete drankje tot de zon onder gaat.

Berging

Er is een ruime berging aanwezig aan de achterzijde van het huis die bereikbaar is via de tuin en de keuken. Vanuit de berging is de toegang naar de atoomkelder. De atoomkelder is nog in originele staat alhoewel de aanzuigpomp ten behoeve van zuurstof niet meer aanwezig is. De bak met grint voor het zuiveren van de lucht is er nog wel. De oude slaapruimtes (stapelbedden, zes stuks) zijn nog intact. 
De atoomkelder leent zich bij uitstek voor een goede wijnkelder gezien de constante temperatuur. 

Buitenruimte

De woning is de laatste van een rij geschakelde twee-onder-een-kappers en heeft naast de woning een brede strook grond, waardoor de tuin extra groot is en je langs het huis kunt lopen. De achterzijde van de tuin eindigt op een doodlopende weg welke eindigt met een kleine rotonde waar ook geparkeerd kan worden. Aan het begin van de straat is een ruime parkeerplaats aanwezig voor bezoekers. De woningen hebben allemaal parkeerplaats op eigen grond.
Bijzonder is dat je gewoon kunt zwemmen achter je eigen huis. Er is een gezamenlijk zwemtrap met steiger op de basaltblokken. Je kunt dus op warme dagen nog even een duik nemen in het Markermeer. Uitzicht op het eigen schip is voor zeilers natuurlijk helemaal geweldig.  
De voortuin is ook zeer ruim en biedt uitzicht op veel groen. Er is een groot speelveld voor kinderen aan de voorzijde. Daarachter ligt het natuurgebied Lepelaarsplassen

Garagegrond

Er is grond in eigendom om een garage te bouwen aan het begin van het project. 

Onderhoud

De buitenkozijnen zijn twee jaar geleden nog geschilderd en dit is van begin af aan door een professionele schilder gedaan. De dakbedekking is net vervangen en er is gekozen voor licht gekleurde dakbedekking, om de warmte op de 1e etage te verminderen. De dakbedekking is collectief met de buren aangebracht en er loopt nu een project ten aanzien van zonnepanelen. Ook voor de werking van zonnepanelen is de lichte dakbedekking gunstig.

Het voetpad aan de voorzijde en de verlichting buiten is mandelig eigendom en er is een actieve VVE.

Bijzonderheden

-    Mandeligheid bedraagt 200 euro per jaar;
-    Geen glasvezel en geen kabel. Er is wel een vaste telefoonlijn en Digitenne;
-    Bliksemafleider, drie fasen krachtstroom eventueel t.b.v. inductie koken;
-    Er is een centrale gastank voor het complex naast de bezoekersparkeerplaats, maar ieder huis heeft een eigen gasmeter.

 

Meer informatie over deze unieke woning of een afspraak maken voor een bezichtiging? Bel Monique Uffen op 036-5490628.

Volg ons op Facebook, Twitter en Linkedin!

Living with a great view over the marina and the Markermeer in the very first residential area of Almere, on the historic ground next to the De Blocq van Kuffeler pumping station. Such a unique place to live like this, you really do not get anywhere. The small-scale project of sixteen houses was built under the architecture of Edward van der Drift. Very special is that all houses have an atomic cellar. In the atomic cellar, even the original sleeping beds (6 pieces) are still present.

These homes were completed in 1996 to replace the former service houses. The former residents of the old houses were given the opportunity to buy a house that would be built with their participation under architecture. These houses were built on the existing cellars on the site of the old houses.

From the backyard you look out onto the Markermeer and the marina managed by WSV De Blocq van Kuffeler; this is an active association of sailors. The association manages the marina De Blocq van Kuffeler, with 183 berths and passers-by, on this spot at the Markermeer (Zuidelijk IJsselmeer).

Layout
Entrance hall with access to the living room, a spacious room that can be used as a bedroom or office, the toilet, a bathroom, and the stairs. In the hall, there is also the meter cupboard and a cupboard with HR central heating boiler.
From the spacious living room with patio doors to the backyard, the open kitchen is also accessible. Next to the kitchen is a very spacious stairs cupboard. Behind the kitchen is a utility room that ends in the storage room. The storage room gives access to the backyard and the stairs to the atomic cellar.

On the first floor, you enter the room through a landing with a lot of light and a high ridge. Here is now made one bedroom, where previously two bedrooms were. These can be easily re-created by placing a wall back. From the bedroom, you step onto the roof terrace with a view over the Markermeer.

Living
The living room is surprisingly spacious and looks beautiful on the green at the front and the private backyard and the marina on the other side. Both the living room and the kitchen are equipped with underfloor heating. From the living room, you enter the half-open kitchen.

Cooking
The kitchen still looks fine, even though it is 22 years old. The kitchen has a ceramic hob with oven and hood. Behind the kitchen is the pantry, where the dishwasher and fridge/freezer are set up. It is possible to draw this space near the kitchen. The kitchen has access to the backyard and a huge staircase cupboard is used as a pantry.

Sleep and bathe
The first bedroom and the bathroom are located on the ground floor. The bathroom is spacious and equipped with floor heating, a shower and a sink with mirrors and plenty of closet space.
On the first floor is the second bedroom. This is a large room with high sloping ceilings and lots of glass, which covers almost the entire floor. There is a sink in the bedroom and a connection for a second toilet, which makes it easy to make a second bathroom here. Originally there were two bedrooms here, this is also easy to repair. A nice detail is an access to the roof terrace from the bedroom. Here you can relax in the evening with your favorite drink until the sun goes down.

Salvage
There is a large storage room at the rear of the house which is accessible via the garden and the kitchen. From the storage room, there is access to the atomic cellar. The atomic cellar is still in its original state although the suction pump for oxygen is no longer present. The bin with gravel for purifying the air is still there. The old sleeping quarters (bunk beds, six pieces) are still intact.
The atomic cellar lends itself perfectly to a good wine cellar, given the constant temperature.

Outdoor space
The house is the last of a row of two-under-a-hairdressers and has next to the house a wide strip of land, making the garden extra large and you can walk past the house. The back of the garden ends on a dead end road which ends with a small roundabout where you can park. At the beginning of the street, there is a large parking space for visitors. The houses all have parking space on their own land.
Special is that you can just swim behind your own home. There is a shared swimming ladder with scaffolding on the basalt blocks. So on hot days, you can take a dip in the Markermeer. View of the ship is, of course, great for sailors.
The front garden is also very spacious and offers a view of greenery. There is a large playing field for children at the front. Behind it lies the nature area Lepelaarsplassen.

Garage ground
There is land owned to build a garage at the beginning of the project.

Maintenance
The outside frames were painted two years ago and this has been done by a professional painter from the beginning. The roof covering has just been replaced and light-colored roofing has been chosen to reduce the heat on the 1st floor. The roof covering is arranged collectively with the neighbors and a project is now underway with regard to solar panels. The light roofing is also beneficial for the operation of solar panels.

The footpath at the front and the lighting outside is mutually owned and there is an active VVE.

Particularities
- Mutual ground (vve) amounts to 200 euros per year;
- No glass fiber and no cable. There is a fixed telephone line and Digitenne;
- Lightning rod, three phase power current, possibly for induction cooking;
- There is a central gas tank for the complex next to the visitors parking space, but every house.
has its own gas meter.
Overdracht Status Verkocht Prijs € 450.000,- kosten koper Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning Eengezinswoning Type woning 2-onder-1-kapwoning Kwaliteit woning Normaal Subtype woning Repeterend permanent Kenmerken Dijkwoning Bouwjaar 1996 Bouwvorm Bestaande bouw Ligging Aan water, vrij uitzicht, aan vaarwater en landelijk gelegen Indeling Woonoppervlakte 127 m² Perceeloppervlakte 584 m² Gebouwgebonden buitenruimte 19 m² Overige inpandige ruimte 23 m² Inhoud 549 m³ Aantal kamers 4 Aantal slaapkamers 2 Aantal woonlagen 2 woonlagen en een kelder Energie Energieklasse B Energie einddatum 08-10-2028 Isolatie Dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie en dubbel glas Warmwater C.V.-Ketel Verwarming C.V.-Ketel C.V.-Ketel HR CV-ketel (Gas Combiketel uit 2012, Eigendom) Buitenruimte Tuin Achtertuin, voortuin, zijtuin en zonneterras Hoofdtuin Achtertuin Oppervlakte hoofdtuin 264 m² (24.0 m bij 11.0 m) Ligging hoofdtuin Noordwest Achterom Ja Kwaliteit tuin Normaal Bergruimte Schuur / Berging Inpandig Voorzieningen Voorzien van elektra en voorzien van water Isolatie Dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie en dubbel glas Parkeergelegenheid Garage Garage mogelijk en parkeerplaats Parkeerfaciliteiten Openbaar parkeren Toelichting voldoende op openbaar terrein Dak Soort dak Lessenaardak Toelichting Lichte dakbedekking op het schuin deel i.v.m. warmtewerend Overig Permanente bewoning Ja Bijzonderheden Gestoffeerd en toegankelijk voor ouderen Onderhoud binnen Goed Toelichting onderhoud binnen niet nieuw maar goed onderhouden Onderhoud buiten Uitstekend Toelichting onderhoud buiten professioneel schilderwerk Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte Voorzieningen Voorzieningen Mechanische ventilatie Kadastrale gegevens Gemeente Almere Sectie F Perceelnummer 839 Oppervlakte 428 m² Eigendomssituatie Volle eigendom Kadastrale gegevens Gemeente Almere Sectie F Perceelnummer 1266 Oppervlakte 61 m² Eigendomssituatie Volle eigendom Kadastrale gegevens Gemeente Almere Sectie F Perceelnummer 1210 Oppervlakte 19 m² Eigendomssituatie Volle eigendom Kadastrale gegevens Gemeente Almere Sectie F Perceelnummer 1268 Oppervlakte 76 m² Eigendomssituatie Zie akte

Video's

Plattegronden

Plattegrond Oostvaardersdiep 14 Almere Plattegrond Oostvaardersdiep 14 Almere Plattegrond Oostvaardersdiep 14 Almere

3D Plattegrond

360° Foto's

Route van naar Oostvaardersdiep 14, 1309 AA Almere
U kunt de brochure hier downloaden

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring