Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Luxe penthouse met schitterend uitzicht over het IJ aan de Westerdoksdijk te Amsterdam

Westerdoksdijk 409

1013 AD Amsterdam
Huurprijs € 12.500,- p.m.
Te huur

Omschrijving

Prachtig penthouse te huur met dakterras van circa 120 m2 met spectaculair uitzicht over Het IJ, op een van de mooiste locaties van Amsterdam. Het appartement is onder architectuur ingericht en gelegen in de wijk Haarlemmerbuurt op het Westerdokseiland. Historisch wonen in het comfort van luxe

...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Appartement Bouwjaar 2008 Woonoppervlakte 304 m² Aantal kamers 4
Lees meer

Omschrijving

English translation below

Prachtig penthouse te huur met dakterras van circa 120 m2 met spectaculair uitzicht over Het IJ, op een van de mooiste locaties van Amsterdam. Het appartement is onder architectuur ingericht en gelegen in de wijk Haarlemmerbuurt op het Westerdokseiland. Historisch wonen in het comfort van luxe nieuwbouw. Een groot deel van het Amsterdams historisch Centrum is hier vandaan op loopafstand te bereiken, evenals het Centraal Station, de Jordaan en de Haarlemmerdijk, welke recent is uitgeroepen tot leukste winkelstraat van Nederland. Parkeren kan op een privéparkeerplaats in de parkeerkelder van het gebouw, indien gewenst ook met meerdere auto’s.

***English tekst below***
 Indeling

Entree, toegang tot de living, en vanuit de living tot het ruime balkon/loggia, de patio vanwaar naar het enorme dakterras van ca 110 m2. Vervolgens enerzijds een gang met toegang tot het toilet en een badkamer met stoomdouche, sauna en ligbad en toegang tot de patio. Aan de andere zijde van de living is de toegang naar de woonkeuken. Vanuit de woonkeuken komt u eveneens in een gang en hiervandaan is toegang tot drie slaapkamers waarvan de masterbedroom met grote inloopkast welke eventueel ook als logeerkamer in te richten is, een berging met wasruimte en een royale moderne badkamer met inloopdouche en toilet. Vanuit de masterbedroom is bovendien weer toegang tot de badkamer met sauna.

Met de lift bereikt u de 10e en tevens bovenste verdieping. Het is de enige woning op deze verdieping en deze beslaat dan ook de gehele bouwlaag. 


Wonen

Het appartement is zo ontwikkeld dat alle verblijfsruimten maximaal aan de gevel grenzen, terwijl de ondersteunende ruimten als badkamer, toilet en berging in de kern gelegen zijn. Dat is optimaal genieten van het uitzicht rondom door de pandhoge glaspuien.

In de woonkamer bevindt zich een sfeerhaard als centrum van de woonkamer. De plafond hoge glaspartij rondom geeft veel licht door de situering aan de zonkant en prachtig uitzicht op de omgeving. Aan de westkant is ook een overdekt balkon/loggia met uitzicht op het water van de Westerdok.


Koken

In deze royale woonkeuken zal elke hobbykok zichzelf direct thuis voelen. De ruimte is voorzien van een witte hoogglans keuken met veel ruimte om te werken en veel kastruimte, maar ook kwalitatief goede inbouwapparatuur als een 5 pits gasfornuis met extra brede oven, een koel-vries combinatie, een vaatwasser en een combi oven/magnetron.

Vanuit de eethoek is weer het mooie uitzicht over het IJ, waar je nooit op uitgekeken raakt.Slapen

Er zijn drie ruime slaapkamers aan de koele zijde van het appartement. De masterbedroom beschikt over een grote inloopkast en heeft toegang tot de badkamer met sauna.


Baden

Het appartement beschikt over twee grote badkamers. Een van de badkamers is voorzien van modern mozaïek in warme kleurstellingen, een grote inloopdouche, een toilet en een design wastafel.
De grote badkamer is ook modern maar in een rustgevende kleurstelling. Hier is toegang tot de patio, dus hier kun je heerlijk baden het mooie ligbad, genietend van de buitenlucht, en vanuit de sauna loop je naar buiten en niemand die je ziet. De douche is tevens een Turkse stoomcabine. Ongekende rust en privacy in een drukke stad als Amsterdam.Dakterras

Voor het dakterras hebben wij maar één woord: WOW! Wat een ruimte en wat een uitzicht. Hier voel je je wel On Top Of The World. Door de hoogte kijk je vrijwel overal overheen en je hebt fabuleus uitzicht over het IJ.

Parkeren

In de parkeerkelder is één privéparkeerplaats beschikbaar, maar er zijn eventueel meerdere plekken bij te huren tegen beperkte prijs. 

Locatie

Het Westerdokseiland ligt aan de noordwestelijke rand van de historische binnenstad in de directe nabijheid van de Haarlemmerbuurt en de Westelijke Eilanden Prinseneiland, Bickerseiland en het Realeneiland. Het eiland ligt temidden van twee grote watervlakten, aan de oostzijde Het IJ en aan de stadszijde het Westerdok. 
Op het Westerdokseiland wonen zo’n 2.500 mensen. Ongeveer een kwart is jonger dan 25 jaar en ruim 40% is tussen de 25 en de 50 jaar oud. De rest is ouder, dikwijls sportief en reislustig. De woningen – van de meest luxe koop- tot betaalbare huurappartementen – zijn populair en de bedrijfsruimten gewild. Er zijn dan ook honderden restaurants en cafés te vinden op een paar minuten loopafstand.
Het Westerdokseiland werd in 1834 aangelegd in het Amsterdamse IJ. Het IJ is het water waaraan Amsterdam in het verleden is uitgegroeid tot een stad van formaat, toen alle scheepvaartverkeer van en naar de stad nog via de Zuiderzee (het huidige IJsselmeer) en vervolgens naar de Noordzee voer. 
Eerst werd er destijds tegen de dichtslibbing van het IJ een ringdijk gemaakt. Er ontstond hierdoor een bassin of dok, waarin zeeschepen destijds rustig en diep water vonden en wat tevens gevrijwaard was van aanslibbing. Toen dat dok later in onbruik raakte is er daarin een eiland geplempt. Dit is het Westerdokseiland. Hiervandaan vond vooral de overslag plaats van de aangrenzende werkeilanden
In de negentiger jaren is het eiland ontwikkeld tot woonlocatie. Hierdoor is het nu mogelijk om op historisch terrein omgeven door water en op loopafstand van de oude binnenstad, te wonen in luxe nieuwbouw voorzien van alle gemakken in een appartement met energielabel A.


Bijzonderheden:

-De woning wordt gemeubileerd aangeboden;
-Onder architectuur ingerichte woning;
-Bamboe parketvloeren;
-Sfeervolle haard;
-Energielabel A;
-Parkeren in de parkeerkelder, eventueel voor meerdere auto’s;
-Uitzicht over het IJ;
-Moderne locatie in historisch Amsterdam;
-Honderden restaurants en cafés op loopafstand;
-Roken en huisdieren niet toegestaan;
-Geen makelaarskosten voor huurder;
-Huurprijs is inclusief servicekosten, doch exclusief kosten voor gas, water en elektra.


-------

Beautiful penthouse for rent with a roof terrace of approximately 120 m2 with spectacular views over the river "IJ", on one of the most beautiful locations in Amsterdam. The apartment is furnished under architecture and located in the Haarlemmerbuurt district on Westerdok Island. Historical living in the comfort of luxury new construction. A large part of the Amsterdam historic center can be reached within walking distance from here, as well as Central Station, Jordaan, and Haarlemmerdijk, which has recently been declared the nicest shopping street in the Netherlands. Parking is possible at a private parking space in the parking garage of the building if desired also with several cars.

 

Layout

With the elevator, you reach the 10th and also top floor. It is the only property on this floor and it, therefore, covers the entire floor.

Entrance, access to the living room, and from the living room to the spacious balcony/loggia, the patio from where to the huge roof terrace of approximately 110 m2. Then, on the one hand, a corridor with access to the toilet and a bathroom with a steam shower, sauna and bathtub and access to the patio. On the other side of the living room is access to the kitchen diner. From the kitchen, you also enter a hallway and from here you have access to three bedrooms, the master bedroom with large walk-in closet which can also be used as a guest room, a storage room with laundry room and a spacious modern bathroom with walk-in shower and toilet. From the master bedroom, there is also access to the bathroom with a sauna.

 

Living

The apartment has been developed in such a way that all living areas are adjacent to the façade, while the supporting areas such as a bathroom, toilet, and storage are located in the core. That is optimal enjoyment of the view all around through the building's high glass fronts.

In the living room, there is a decorative fireplace as the center of the living room. The high glass ceiling all around gives a lot of light through the location on the sunny side and beautiful views of the surroundings. On the west side is also a covered balcony/loggia with a view of the water of the Westerdok.

 

Cook

In this spacious kitchen, every hobby cook will immediately feel at home. The space is equipped with a white high-gloss kitchen with plenty of room to work and plenty of cupboard space, but also good-quality built-in appliances such as a 5-burner gas stove with extra wide oven, a fridge-freezer combination, a dishwasher, and a combi oven/microwave.

From the dining area is again the beautiful view over the IJ, where you never get bored.

 

To sleep

There are three spacious bedrooms on the cool side of the apartment. The master bedroom has a large walk-in closet and access to the bathroom with a sauna.
 

To bathe

The apartment has two large bathrooms. One of the bathrooms has a modern mosaic in warm colors, a large walk-in shower, a toilet, and a designer sink.
The large bathroom is also modern but in a soothing color scheme. Here is access to the patio, so here you can bathe the beautiful bathtub, enjoying the fresh air, and from the sauna, you walk outside and no one sees you. The shower is also a Turkish steam cabin. Unprecedented peace and privacy in a busy city like Amsterdam.

 

Roof terrace

We only have one word for the roof terrace: WOW! What a space and what a view. Here you will feel On Top Of The World. Because of the height, you can look almost everywhere and you have a fantastic view of the river "IJ".
 

Parking

One private parking space is available in the parking cellar, but you can also rent several places for a limited price.


Location

Westerdokseiland is located on the northwestern edge of the historic city center in the immediate vicinity of the Haarlemmerbuurt and the Westelijke Eiland Prinseneiland, Bickerseiland and Realeneiland. The island is surrounded by two large water levels, on the east side the IJ and on the city side the Westerdok.
Around 2,500 people live on Westerdok Island. About a quarter is younger than 25 and more than 40% are between 25 and 50 years old. The rest are older, often sporty and eager to travel. The homes - from the most luxurious for sale to affordable rental apartments - are popular and the business premises are in demand. Hundreds of restaurants and cafés can be found within a few minutes' walks.
Westerdok Island was built in 1834 in the Amsterdam river "IJ". The river "IJ" is the water on which Amsterdam has grown into a city of great importance in the past when all shipping traffic to and from the city still sailed via the Zuiderzee (the current IJsselmeer) and then to the North Sea.
First, a ring dike was made against the silting up of the IJ. This created a basin or dock in which seagoing vessels found calm and deep water at the time and which was also protected from silting up. When that dock later fell into disuse, an island was pumped into it. This is the Westerdok island. From here mainly the transshipment of the adjacent working islands took place
The island was developed into a residential location in the 1990s. As a result, it is now possible to live on a historic site surrounded by water and within walking distance of the old town, in luxury new construction with all conveniences in an apartment with energy label A.


Particularities:

-The property is offered furnished;
-Apartment furnished home;
-Bamboo parquet floors;
-Atmospheric fireplace;
-Energy rating A;
-Parking in the parking garage, possibly for several cars;
-View over the river "IJ";
-Modern location in historic Amsterdam;
- Hundreds of restaurants and cafés within walking distance;
-Smoking and pets are not allowed;
-No brokerage fees for the tenant;
-The rental price includes service costs but excluding costs for gas, water, and electricity.

 

More information about this stunning apartment? Call Monique Uffen op +31 36 5490628

Follow us on Facebook, Twitter, and Linkedin! 
Beautiful penthouse for rent with a roof terrace of approximately 120 m2 with spectacular views over the river "IJ", on one of the most beautiful locations in Amsterdam. The apartment is furnished under architecture and located in the Haarlemmerbuurt district on Westerdok Island. Historical living in the comfort of luxury new construction. A large part of the Amsterdam historic center can be reached within walking distance from here, as well as Central Station, Jordaan, and Haarlemmerdijk, which has recently been declared the nicest shopping street in the Netherlands. Parking is possible at a private parking space in the parking garage of the building if desired also with several cars.

Layout
With the elevator, you reach the 10th and also top floor. It is the only property on this floor and it, therefore, covers the entire floor.

Entrance, access to the living room, and from the living room to the spacious balcony/loggia, the patio from where to the huge roof terrace of approximately 110 m2. Then, on the one hand, a corridor with access to the toilet and a bathroom with a steam shower, sauna and bathtub and access to the patio. On the other side of the living room is access to the kitchen diner. From the kitchen, you also enter a hallway and from here you have access to three bedrooms, the master bedroom with large walk-in closet which can also be used as a guest room, a storage room with laundry room and a spacious modern bathroom with walk-in shower and toilet. From the master bedroom, there is also access to the bathroom with a sauna.

Living
The apartment has been developed in such a way that all living areas are adjacent to the façade, while the supporting areas such as a bathroom, toilet, and storage are located in the core. That is optimal enjoyment of the view all around through the building's high glass fronts.

In the living room, there is a decorative fireplace as the center of the living room. The high glass ceiling all around gives a lot of light through the location on the sunny side and beautiful views of the surroundings. On the west side is also a covered balcony/loggia with a view of the water of the Westerdok.

Cook
In this spacious kitchen, every hobby cook will immediately feel at home. The space is equipped with a white high-gloss kitchen with plenty of room to work and plenty of cupboard space, but also good-quality built-in appliances such as a 5-burner gas stove with extra wide oven, a fridge-freezer combination, a dishwasher, and a combi oven/microwave.

From the dining area is again the beautiful view over the IJ, where you never get bored.

To sleep
There are three spacious bedrooms on the cool side of the apartment. The master bedroom has a large walk-in closet and access to the bathroom with a sauna.

To bathe
The apartment has two large bathrooms. One of the bathrooms has a modern mosaic in warm colors, a large walk-in shower, a toilet, and a designer sink.
The large bathroom is also modern but in a soothing color scheme. Here is access to the patio, so here you can bathe the beautiful bathtub, enjoying the fresh air, and from the sauna, you walk outside and no one sees you. The shower is also a Turkish steam cabin. Unprecedented peace and privacy in a busy city like Amsterdam.

Roof terrace
We only have one word for the roof terrace: WOW! What a space and what a view. Here you will feel On Top Of The World. Because of the height, you can look almost everywhere and you have a fantastic view of the river "IJ".

Parking
One private parking space is available in the parking cellar, but you can also rent several places for a limited price.

Location
Westerdokseiland is located on the northwestern edge of the historic city center in the immediate vicinity of the Haarlemmerbuurt and the Westelijke Eiland Prinseneiland, Bickerseiland and Realeneiland. The island is surrounded by two large water levels, on the east side the IJ and on the city side the Westerdok.
Around 2,500 people live on Westerdok Island. About a quarter is younger than 25 and more than 40% are between 25 and 50 years old. The rest are older, often sporty and eager to travel. The homes - from the most luxurious for sale to affordable rental apartments - are popular and the business premises are in demand. Hundreds of restaurants and cafés can be found within a few minutes' walks.
Westerdok Island was built in 1834 in the Amsterdam river "IJ". The river "IJ" is the water on which Amsterdam has grown into a city of great importance in the past when all shipping traffic to and from the city still sailed via the Zuiderzee (the current IJsselmeer) and then to the North Sea.
First, a ring dike was made against the silting up of the IJ. This created a basin or dock in which seagoing vessels found calm and deep water at the time and which was also protected from silting up. When that dock later fell into disuse, an island was pumped into it. This is the Westerdok island. From here mainly the transshipment of the adjacent working islands took place
The island was developed into a residential location in the 1990s. As a result, it is now possible to live on a historic site surrounded by water and within walking distance of the old town, in luxury new construction with all conveniences in an apartment with energy label A.

Particularities:
-The property is offered furnished;
-Apartment furnished home;
-Bamboo parquet floors;
-Atmospheric fireplace;
-Energy rating A;
-Parking in the parking garage, possibly for several cars;
-View over the river "IJ";
-Modern location in historic Amsterdam;
- Hundreds of restaurants and cafés within walking distance;
-Smoking and pets are not allowed;
-No brokerage fees for the tenant;
-Rental price includes service costs but excluding costs for gas, water, and electricity.
Overdracht Status Beschikbaar Huurprijs € 12.500,- per maand Waarborgsom € 37.500,- Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Appartement Soort appartement penthouse Bouwjaar 2008 Bouwvorm Bestaande bouw Ligging Aan water, in centrum, in woonwijk, vrij uitzicht en open ligging Indeling Woonoppervlakte 304 m² Gebouwgebonden buitenruimte 141 m² Inhoud 1000 m³ Aantal kamers 4 Aantal slaapkamers 3 Aantal woonlagen 1 woonlaag Gelegen op 10e woonlaag Balkon Ja Dakterras Ja Energie Energieklasse A Energie einddatum 01-06-2029 Isolatie Dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, volledig geïsoleerd en hr-glas Warmwater C.V.-Ketel Verwarming C.V.-Ketel, vloerverwarming geheel en warmte terugwininstallatie C.V.-Ketel HR-CVketel (Gas Combiketel uit 2008, Eigendom) Buitenruimte Tuin Geen tuin Bergruimte Schuur / Berging Inpandig Voorzieningen Voorzien van elektra Isolatie Dakisolatie, muurisolatie en vloerisolatie Parkeergelegenheid Garage Parkeerkelder Parkeerfaciliteiten Betaald parkeren en parkeergarage Toelichting meer parkeerplaatsen bij te huren. Parkeer capaciteit 1 Dak Soort dak Plat dak Toelichting dakterras betegeld Overig Permanente bewoning Ja Bijzonderheden Gestoffeerd, gemeubileerd, toegankelijk voor ouderen en toegankelijk voor minder validen Onderhoud binnen Goed tot uitstekend Toelichting onderhoud binnen onder architectuur ingericht Onderhoud buiten Uitstekend Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Wonen Voorzieningen Voorzieningen Mechanische ventilatie, TV kabel, Lift, Schuifpui, Sauna, Glasvezel kabel, Balansventilatie Kadastrale gegevens Gemeente Amsterdam Sectie M Perceelnummer 7058 Index 256 Eigendomssituatie Eigendom belast met erfpacht Afgekocht tot Eeuwigdurend

Plattegronden

Luxe penthouse met schitterend uitzicht over het IJ aan de Westerdoksdijk te Amsterdam Luxe penthouse met schitterend uitzicht over het IJ aan de Westerdoksdijk te Amsterdam

Download PDF

3D Plattegrond

360° Foto's

Route van naar Westerdoksdijk 409, 1013 AD Amsterdam
U kunt de brochure hier downloaden

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.