Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Te koop villa Hollandse Hout 52

Hollandse Hout 52

8244 GC Lelystad
€ 2.750.000,- k.k.
Te koop

Omschrijving

Unieke villa Hollandse Hout 52

Deze unieke villa aan het Hollandse Hout in Lelystad wacht op een koper die zich thuis voelt bij ruimte, natuur, water...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Woonhuis Bouwjaar 2000 Woonoppervlakte 693 m² Aantal kamers 16
Lees meer

Gedeeld door vrienden en familie van de verkoper

Wat maakt Hollandse Hout 52 zo speciaal? Vrienden, familie en kennissen van de eigenaar delen hun foto's, ervaringen en kenmerken zodat jij een persoonlijker beeld krijgt van het huis en de omgeving.
Interview van de makelaar
In een water- en bosrijke omgeving, midden in het natuurschoon van villawijk Hollandse Hout bel ik aan bij een riante villa. De deur gaat open en Yvonne Winter steekt meteen enthousiast van wal. “Het huis is gewoon veel te groot. Zeker nu de oudste twee de deur uit zijn. Ik voel mij momenteel meer huismanager dan ondernemer. Want ik heb ook nog een eigen bedrijf. Het is echt tijd voor Aron en mij om kleiner te gaan wonen”. Om mij heen kijkend stel ik direct de vraag hoeveel ramen het huis eigenlijk heeft en Yvonne begint te lachen “Je denkt toch niet dat ik die ooit geteld heb? Misschien moet ik dat maar eens doen. Voor de buitenramen heb ik een glazenwasser. Binnen doe ik nu en dan een kamer. Maar echt niet vaker dan twee keer per jaar. Het is gewoon zo ontzettend veel werk. Het huis heeft zeven slaapkamers en vijf badkamers. Daar tel ik de aparte badkamer van de fitness dus ook bij. Ja, onze fitness is altijd belangrijk geweest voor Aron. Daar hebben wij ook de sauna en Turks stoombad. Ik ben gewoon dagelijks druk met het plannen van alles in- en rondom het huis. De tuin, het zwembad, de glazenwasser. Alles heeft tijd en aandacht nodig. Aron en ik roepen nu soms naar elkaar ‘’waar ben je’’. En dan schieten wij soms zo ontzettend in de lach. Want ‘’ik ben hier’’ is natuurlijk geen antwoord’’.
Wij zitten intussen met een kop thee in de enorme maar oh zo sfeervolle keuken. Op mijn vraag dat het huis toch al eerder in de verkoop heeft gestaan antwoordt Yvonne “ja, dat klopt. Dat was in 2011. Aron kreeg toen een functie aangeboden bij Toronto TFC. Maar ons Canadese avontuur heeft niet erg lang geduurd. Wij waren dus blij gewoon weer in ons huis terug te kunnen komen. Wij hebben het ook zelf laten bouwen. Het is echt ons droomhuis. Maar een mens moet wel realistisch blijven. Het huis is de afgelopen jaren volledig gerestyled. Smaken veranderen. Aron heeft het er moeilijk mee. Hij kan van niets afstand doen. Het heeft dus even geduurd voordat wij uiteindelijk de knoop doorgehakt hebben. De uitgebreide presentatie en ook het verkoopplan van jullie, gaf ons stof tot nadenken. Aron wil geen bord in de tuin en geen eindeloze bezichtigingen. Maar ons droomhuis gaat nu wel eindelijk in de verkoop. En nee, wij gaan Lelystad niet verlaten. Wij wonen hier allebei al meer dan 36 jaar. Lelystad is prachtig. Groen, water, ruimte, alle sportvoorzieningen die je je bedenken kan. Maar het is voor ons nu tijd voor iets anders.

- Team Estatum Makelaardij

Profielplaatje van Team Estatum Makelaardij

Fitness ruimte is ongekend gaaf.

2
Profiel plaatje Profiel plaatje

Zwembad

4
Profiel plaatje Profiel plaatje Profiel plaatje

Prachtig

4
Profiel plaatje Profiel plaatje Profiel plaatje

Omschrijving

Unieke villa Hollandse Hout 52

Deze unieke villa aan het Hollandse Hout in Lelystad wacht op een koper die zich thuis voelt bij ruimte, natuur, water en een landelijke ligging. Het ruimtelijke gevoel is terug te vinden in de grootte van het perceel  van maar liefst 3.631  m2, een netto woonoppervlakte van circa 693 m2 en een garage van circa 110 m2. Groter dan dit kun je het niet vinden in Flevoland.
De onder architectuur gebouwde villa is gesitueerd op een trapeziumvormige kavel, de ligging van de woning is optimaal afgestemd op de tuin. Het uitzicht over de Engelse tuin van de hand van tuinarchitect Andre Engelsman  is fantastisch. 
Het hele huis is voorzien van vloerverwarming en vloerkoeling. Alleen de master bedroom heeft dit niet. 

In een water- en bosrijke omgeving, midden in het natuurschoon van Lelystad, ligt villawijk Hollandse Hout. Een woonwijk met markante villa’s op ruime kavels zoals u niet snel elders in Nederland zult aantreffen. Wonen en leven in deze wijk is een buitenkans die je gewoon moet ervaren. De villa ligt vlak bij het bos en op loopafstand van de Oostvaardersplassen met vele mooie wandelroutes. Maar ook met een manege, Watersportvereniging ’t Bovenwater, surfclub Paradiso en een gezellig strandje in de nabije omgeving. 

Indeling

Vanuit de entree is het eerste wat opvalt de prachtige handgemaakte houten wenteltrap. De hal geeft rechts toegang tot de werkkamer, maar eerst passeert u een ruime garderobe en een toilet. De living is toegankelijk vanuit de hal en vanuit de openhaard-kamer, welke zich tussen de werkkamer en de living bevindt. De living kent een enorme ronde raampartij waardoor een prachtig zicht op de tuin geboden wordt. 
Links bevindt zicht de bibliotheek, maar deze is natuurlijk ook inzetbaar als tweede werkkamer of speelkamer.

De tweede deur aan de linker kant geeft toegang tot de woonkeuken en deze is werkelijk enorm te noemen. Een echte gezinsruimte met een grote eethoek en zelfs nog een aparte TV-hoek. De keuken geeft toegang tot de bijkeuken met een klein keukenblok met daarin een aansluiting voor een wasmachine en droger en een separaat toilet. Vanuit de bijkeuken zijn twee buitendeuren. Een naar de voorzijde en de ander naar de achter- ofwel tuinzijde. Via de bijkeuken, maar ook via de andere kant van de woonkeuken is de toegang tot de fitness ruimte. De fitnessruimte beschikt over een eigen badkamer met sauna en Turks stoombad/douche combinatie. 

Op de 1e verdieping bevinden zich vijf slaapkamers, drie badkamers, een wasruimte, een ruimte met de opstelling van de CV-ketel en de warmtepomp en als laatste een enorme biljartkamer, die uiteraard ook voor andere hobby’s af als extra slaapkamer inzetbaar is. 
De prachtige handgemaakt trap naar de 2e verdieping brengt u bij nog twee slaapkamers en een badkamer. Ideaal voor gasten. Zo heeft ieder zijn privacy.
Rondom het huis is een onder architectuur aangelegde Engelse tuin met verschillende zonnige terrassen. In het tuingedeelte achter de garage bevinden zich het zwembad en een in Ibiza-stijl ingerichte tuinkamer. 
De garage heeft een volledige zolder waardoor -naast de vele opruimmogelijkheden in de villa- er enorm veel opbergruimte is. Autoliefhebbers kunnen hun verzameling droog stallen: in de garage is plaats voor maar liefst acht auto’s. 

Wonen

De sfeer in deze living komt je direct tegemoet door de enorme raampartij met uitzicht op de onder architectuur aangelegde Engelse tuin. De lichtinval in de living is echt fantastisch te noemen. Vanuit de living betreed je de openhaard-kamer. Een sfeervolle kamer die in de winter de nodige gezelligheid biedt. De openhaard-kamer biedt op zijn beurt toegang tot de grote werkkamer. 
 

Koken

Dit is een keuken die je even naar adem doet happen. Zo groot kom je ze zelden tegen. De keuken is dan ook bij uitstek geschikt voor koken en feesten. Want hier kun je een groot aantal gasten ontvangen. De in Oud-Hollandse stijl ingerichte keuken is voorzien van alle hedendaagse apparatuur.
De TV hoek in de keuken zorgt ervoor dat de kinderen hun eigen programma’s kunnen kijken voordat ze aanschuiven aan tafel. 

Slapen & baden

Keuze genoeg met zeven slaapkamers. De master bedroom heeft een walk in closet, een eigen badkamer en openslaande deuren naar een ruim balkon. De vier andere slaapkamers op de 1e verdieping variëren in formaat, maar zijn allemaal ruim te noemen. 
Op de 1e verdieping zijn nog twee badkamers te vinden. De badkamers zijn allemaal ingericht met Villeroy & Boch sanitair, maar iedere badkamer heeft zijn eigen stijl. 

De tuin

Door de volgroeide beplanting heeft de tuin een zeer besloten karakter en biedt daardoor zeer veel privacy.  Eigenlijk zijn het drie tuinen en een voortuin. Er is een tuin aangelegd om een balletje te trappen, maar er is ook de onder architectuur aangelegde Engelse tuin. In de tuin naast de garage is een prachtig zwembad. Hier is een buitenkamer ofwel loungehoek te vinden, geheel in Ibiza stijl ingericht. 
Een kleine deels verborgen poort vanuit de voortuin biedt uitgang naar een pad langs de sloot. Daar vandaan wandel je zo naar het speeltuintje aan het begin van de wijk. 


Sporten

Dat kun je gewoon in je eigen fitness. De fitnessruimte beschikt over een eigen badkamer met een wastafelmeubel, een stoom-douchecabine en een sauna. In de tuin is behalve ruimte om een balletje te trappen, een grote trampoline te vinden zodat je ook daar nog terecht kunt voor wat beweging.  

Kantoor aan huis

De werkkamer is zeer geschikt voor kantoor of praktijkruimte aan huis en heeft een eigen overdekte zithoek buiten met grote openslaande deuren. De bibliotheek aan de linkerkant van de entree kan heel goed ingezet worden voor aanvullende werkzaamheden. 

Parkeren

De toegangsweg naar de villa eindigt in een rotonde. Op eigen terrein of in de verwarmde garage is voldoende parkeergelegenheid. Bij feesten en partijen kan er rond de ”privé-rotonde“ geparkeerd worden. 

De Villa

De villa kent veel verrassende doorloopjes, is zeer sfeervol ingericht en biedt voldoende mogelijkheden voor kantoor of praktijk aan huis. De tuin aan de voorzijde heeft een tuindeur die toegang geeft tot een wandelpad langs het water en waardoor kinderen zo naar de dichtbij gelegen speeltuin en voetbalveldje kunnen lopen. 
Dit familiehuis biedt heel veel mogelijkheden om de woning ook anders in te zetten. Kantoor of praktijkruimte aan huis. Maar wat dacht u van een kangoeroewoning? Een kangoeroewoning is een combinatie van twee (zelfstandige) woningen of wooneenheden onder één dak. De woonruimtes hebben elk een aparte voordeur en hebben een interne afsluitbare verbindingsdeur. Ideaal voor inwonende (groot)ouders of de Nanny. U kunt met deze villa werkelijk alle kanten op. 

Over Lelystad

Lelystad is direct gelegen aan de A6 en heeft een goede treinverbinding met Amsterdam en Zwolle. De stad kent alle voorzieningen voor een gunstig leefklimaat;  lucht, water en grond zijn er schoon. Verder biedt Lelystad een scala aan mogelijkheden op stedelijk niveau, zoals de centrum voorzieningen, opleidingsmogelijkheden, gezondheidszorg, plezierig winkelen en uitgaan. Gelegen aan het Markermeer en IJsselmeer biedt Lelystad een kustlijn van 17 km met vier moderne jachthavens, de passantenhaven Bataviahaven en vele restaurants aan het water. De arbeiderswoningen op het voormalige Werkeiland, dat indertijd diende als basis voor de dijkwerkers die de dijken om Flevoland aanlegden, zijn geheel gerenoveerd en vormen zo de unieke historie van Lelystad. Verder is Lelystad natuurlijk bekend door Batavia Stad Fashion Outlet, de Bataviawerf, het Nieuw Land museum, het RACM  ofwel het scheepsarcheologisch depot, het Aviodrome https://www.aviodrome.nl/ en Lelystad Airport /https://www.lelystadairport.nl/. Bekende jaarlijkse evenementen zijn de Oldtimerdag http://www.oldtimerdaglelystad.nl/, de Lelystadse Hippiemarkt en Jordaan in de Polder. Sinds dit jaar wordt ook de Hiswa te water in Lelystad georganiseerd.

Huidige eigenaar aan het woord

Interview van de makelaar
In een water- en bosrijke omgeving, midden in het natuurschoon van villawijk Hollandse Hout bel ik aan bij een riante villa. De deur gaat open en Yvonne Winter steekt meteen enthousiast van wal. “Het huis is gewoon veel te groot. Zeker nu de oudste twee de deur uit zijn. Ik voel mij momenteel meer huismanager dan ondernemer. Want ik heb ook nog een eigen bedrijf. Het is echt tijd voor Aron en mij om kleiner te gaan wonen”. Om mij heen kijkend stel ik direct de vraag hoeveel ramen het huis eigenlijk heeft en Yvonne begint te lachen “Je denkt toch niet dat ik die ooit geteld heb? Misschien moet ik dat maar eens doen. Voor de buitenramen heb ik een glazenwasser. Binnen doe ik nu en dan een kamer. Maar echt niet vaker dan twee keer per jaar. Het is gewoon zo ontzettend veel werk. Het huis heeft zeven slaapkamers en vijf badkamers. Daar tel ik de aparte badkamer van de fitness dus ook bij. Ja, onze fitness is altijd belangrijk geweest voor Aron. Daar hebben wij ook de sauna en Turks stoombad. Ik ben gewoon dagelijks druk met het plannen van alles in- en rondom het huis. De tuin, het zwembad, de glazenwasser. Alles heeft tijd en aandacht nodig. Aron en ik roepen nu soms naar elkaar ‘’waar ben je’’. En dan schieten wij soms zo ontzettend in de lach. Want ‘’ik ben hier’’ is natuurlijk geen antwoord’’.
Wij zitten intussen met een kop thee in de enorme maar oh zo sfeervolle keuken. Op mijn vraag dat het huis toch al eerder in de verkoop heeft gestaan antwoordt Yvonne “ja, dat klopt. Dat was in 2011. Aron kreeg toen een functie aangeboden bij Toronto TFC. Maar ons Canadese avontuur heeft niet erg lang geduurd. Wij waren dus blij gewoon weer in ons huis terug te kunnen komen. Wij hebben het ook zelf laten bouwen. Het is echt ons droomhuis. Maar een mens moet wel realistisch blijven. Het huis is de afgelopen jaren volledig gerestyled. Smaken veranderen. Aron heeft het er moeilijk mee. Hij kan van niets afstand doen. Het heeft dus even geduurd voordat wij uiteindelijk de knoop doorgehakt hebben. De uitgebreide presentatie en ook het verkoopplan van jullie, gaf ons stof tot nadenken. Aron wil geen bord in de tuin en geen eindeloze bezichtigingen. Maar ons droomhuis gaat nu wel eindelijk in de verkoop. En nee, wij gaan Lelystad niet verlaten. Wij wonen hier allebei al meer dan 36 jaar. Lelystad is prachtig. Groen, water, ruimte, alle sportvoorzieningen die je je bedenken kan. Maar het is voor ons nu tijd voor iets anders.

- Team Estatum Makelaardij

Profielplaatje van Team Estatum Makelaardij
Wij hebben een heerlijk zwembad in de achtertuin met een gezellig buitenverblijf in de IBIZA sfeer. Hier kun je leuke tuinfeestjes geven of rustig chillen met een achtergrondmuziekje.

- Yvonne Winter

Profielplaatje van Yvonne Winter
Overdracht Status Beschikbaar Prijs € 2.750.000,- kosten koper Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning villa Type woning vrijstaande woning Kwaliteit woning Luxe Subtype woning Niet-repeterend permanent Bouwjaar 2000 Bouwvorm Bestaande bouw Ligging In woonwijk Indeling Woonoppervlakte 693 m² Perceeloppervlakte 3631 m² Overige inpandige ruimte 130 m² Inhoud 2873 m³ Aantal kamers 16 Aantal slaapkamers 7 Aantal woonlagen 3 woonlagen Energie Energieklasse A Energie einddatum 27-07-2028 Isolatie Dakisolatie, Muurisolatie, Vloerisolatie, Dubbel glas Warmwater Elektrische boiler eigendom Verwarming C.V.-Ketel C.V.-Ketel HR CV en Warmtepomp Bouwjaar C.V.-Ketel 2013 Combiketel Ja Brandstof Gas Eigendom Eigendom Buitenruimte Tuin Tuin rondom Hoofdtuin Tuin rondom Achterom Ja Kwaliteit tuin aangelegd onder architectuur Parkeergelegenheid Garage Vrijstaand steen, voor 8 auto(s). Voorzieningen Voorzien van verwarming, Voorzien van elektra, Voorzien van water, Met vliering, Met elektrische deur Isolatie Dakisolatie, Geen isolatie, Muurisolatie, Vloerisolatie, Dubbel glas, Gedeeltelijk dubbel glas, Voorzetramen, Volledig geïsoleerd, Geen spouw, Eco-bouw Parkeerfaciliteiten Openbaar parkeren Parkeeroppervlakte 11498 m² (11340 bij 10140) Totaal aantal 1 Dak Soort dak zadeldak Overig Permanente bewoning Ja Bijzonderheden gestoffeerd, dubbele bewoning mogelijk Onderhoud binnen Uitstekend Onderhoud buiten Uitstekend Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte Voorzieningen Voorzieningen Mechanische ventilatie, Alarminstallatie, Rolluiken, TV kabel, Buitenzonwering, Zwembad, Jacuzzi, Stoomcabine, Rookkanaal, Dakraam, Sauna Kadastrale gegevens Gemeente LELYSTAD Sectie S Perceelnummer 1755 Oppervlakte 3631 m² Eigendomssituatie Volle eigendom

Kenmerken toegevoegd door verkoper, vrienden en familie

Vrienden, familie en kennissen van de eigenaar delen hun unieke kenmerken die de Hollandse Hout 52 het beste omschrijven.

Fitness ruimte is ongekend gaaf.

2
Profiel plaatje Profiel plaatje

Zwembad

4
Profiel plaatje Profiel plaatje Profiel plaatje

Prachtig

4
Profiel plaatje Profiel plaatje Profiel plaatje

Droomhuis??

7
Profiel plaatje Profiel plaatje Profiel plaatje

Super leuk strand bij Surfclub Paradiso en Watersportvereniging Het Bovenwater. Kinderen kunnen hier in de zomer een vakantieweek boeken voor surf- of zeillessen.

5
Profiel plaatje Profiel plaatje Profiel plaatje

Overal gezellige plekjes

10
Profiel plaatje Profiel plaatje Profiel plaatje

bos- en waterrijke omgeving

16
Profiel plaatje Profiel plaatje Profiel plaatje

veel privacy

12
Profiel plaatje Profiel plaatje Profiel plaatje

Veel opbergruimte

13
Profiel plaatje Profiel plaatje Profiel plaatje

Fijne lichtinval

14
Profiel plaatje Profiel plaatje Profiel plaatje

Vrij uitzicht

10
Profiel plaatje Profiel plaatje Profiel plaatje

Voldoende parkeergelegenheid

11
Profiel plaatje Profiel plaatje Profiel plaatje

Energiezuinig

8
Profiel plaatje Profiel plaatje Profiel plaatje

Kindvriendelijke buurt

14
Profiel plaatje Profiel plaatje Profiel plaatje

Groene omgeving

16
Profiel plaatje Profiel plaatje Profiel plaatje

Gezellige buren

10
Profiel plaatje Profiel plaatje Profiel plaatje

Zonnige tuin

13
Profiel plaatje Profiel plaatje Profiel plaatje

Video's

Plattegronden

Hollandse Hout 52 in Lelystad 8244 GC Hollandse Hout 52 in Lelystad 8244 GC Hollandse Hout 52 in Lelystad 8244 GC

Download PDF

3D Plattegrond

360° Foto's

Route van naar Hollandse Hout 52, 8244 GC Lelystad
U kunt de brochure hier downloaden

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.