Mijn favorieten

Wat betekent een gevalideerd taxatierapport?


Wat betekent een‘gevalideerd taxatierapport’?

Heeft u van de hypotheekverstrekker te horen gekregen dat u een gevalideerd rapport nodig heeft voor de hypotheek van uw woning, maar heeft u geen idee wat dit betekent? Estatum makelaardij brengt al jaren gevalideerde taxatierapporten uit en legt u graag uit wat een gevalideerd taxatierapport inhoudt.
 

Betekenis gevalideerd rapport

Een gevalideerd taxatierapport is een rapport dat is ‘gevalideerd’ door het NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut) of een van de drie andere validatie-instituten. Als taxateur voldoe je hiermee aan de eis van het “vier ogen principe”. U heeft zo’n gevalideerd taxatierapport nodig bij een hypotheek met NHG (Nationale Hypotheek Garantie) en tegenwoordig voor vrijwel alle banken. Dit rapport moet voldoen aan alle eisen die door de banken zijn gesteld. Alle geldverstrekkers accepteren een NWWI-taxatierapport. Wilt u een taxatierapport laten opstellen voor een bezwaar tegen een WOZ-beschikking? Dan is een niet-gevalideerd rapport voldoende. Maar ook dan vindt de waardering op dezelfde wijze plaats. Voor woningen is dit altijd een vergelijkingswaarde, ofwel een vergelijking met gerealiseerde verkoopprijzen van vergelijkbare woningen in een vergelijkbare omgeving.

Marktwaarde  versus Waarde in het Economisch verkeer

De WOZ gaat uit van de Waarde in het Economisch verkeer, voor de bank heet dit Marktwaarde. Eigenlijk is het dezelfde waarde:  De vermoedelijke prijs die bij verkoop door de meestbiedende koper zou worden betaald als de verkoop op de voor het vermogensbestanddeel gebruikelijke wijze en onder normale omstandigheden zou plaatsvinden, en op de gebruikelijke wijze zou zijn voorbereid.

Taxatie nodig voor hypotheek of bezwaar tegen de WOZ? Een waardebepaling voor verkoop van uw woning?
Neem contact op met Estatum makelaardij via het contactformulier of bel 036 - 54 90 628
 

Contact

Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring